Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΝΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΤΥΡΟΣ : 61 - 54








Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ υστερα απο δυο συνεχομενες βαριες ηττες απο την ομαδα του ΑΣΤΡΟΥΣ, αντιμετωπισε την Κυριακη 11/01/2015 στις 19:00 στο γηπεδο του Άργους την ομαδα του ΤΥΡΟΥ για την 14η αγωνιστικη της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Κ.

Με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να είναι με ενα ποντο πανω απο τον ΤΥΡΟ στην βαθμολογια (6ος - 7ος), το παιχνιδι της Κυριακης προμήνυε την διεξαγωγή ενος αγωνα ντερμπι. Και οι δυο ομαδες επιζητουσαν την νικη με τροπαιο την αναρρίχηση και την κατακτηση της 5ης θεσης στην βαθμολογια αφου το ΛΕΩΝΙΔΙΟ που την κατειχε μεχρι εκεινη την ημερα αντιμετωπισε την ΔΟΞΑ απο την οποια και εχασε. Ετσι η ευκαιρία για ανοδο στην βαθμολογια για τις δυο ομαδες ηταν εκει. Επιπλεον, με τον ΤΥΡΟ να εχει κερδίσει σχετικα ανετα το παιχνιδι του πρωτου γυρου ηταν η στιγμη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να δωσει απαντήσεις για την καλη πορεία που κανει στον 2ο γυρο του πρωταθληματος.

Το πρωτο δεκαλεπτο βρηκε τις δυο ομαδες να προσπαθουν να επιβάλλουν αμεσως τον ρυθμο τους με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να εχει ενα βραχύ προβαδισμα το οποιο και επικύρωσε κερδίζοντας τα πρωτα 10 λεπτα του αγωνα με 11 - 7.

Στο ξεκινημα του 2ου δεκαλεπτου ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπαθησε να ξεφυγει αλλα λιγο τα χαμενα αμυντικα ριμπαουντ και λιγο η στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης μαζι με το 3ο φαουλ των Σπυροπουλου και Μποζιονελου, εδωσε το δικαίωμα στον ΤΥΡΟ να επιβαλλει τον δικο του ρυθμο και να φερει τις μνημες του αγωνα του 1ου γυρου στο σταδιο του Αργους αφου κατορθωσε να ισοφαρισει σε νεκρο χρονο το σκορ 26 - 26 πριν οι δυο ομαδες οδευσουν στα αποδυτηρια (15 - 19 επι μερους σκορ).

Ο ΤΥΡΟΣ συνεχισε στον ρυθμο του και στο 3ο δεκαλεπτο παιρνοντας βραχεια κεφαλη στο παιχνιδι και πηγαινοντας στο 4ο δεκαλεπτο με 1 ποντο μπροστα στο σκορ 36 - 37 (10 - 11, 3ο δεκαλεπτο).

Παρα το handycap του 1 ποντου, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπηκε αποφασισμενος στο 4ο δεκαλεπτο και σφιγγοντας την αμυνα του σαν μεγγενη μαζι ενα κρεσεντο 4 ευστοχων σουτ 3 ποντων (Κουγιας - Σπυροπουλος : 2 - 2) προσπερασε τον ΤΥΡΟ στο σκορ και εφτασε να εχει μια διαφορα ασφαλειας μεχρι και 10 ποντους. Στα τελευταια 2 λεπτα ο ΤΥΡΟΣ εκανε μια απελπιδα προσπαθεια να γυρισει το παιχνιδι, η οποια ομως επεσε στο κενο με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να κερδιζει 61 - 54 και να δειχνει σε ακομα ενα παιχνιδι χαρακτηρα ανατροπης.

Η νικη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ επι του ΤΥΡΟΥ σε συνδυασμο με την ηττα του ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ απο την ΔΟΞΑ, εφερε την ομαδα του Αργους στην 5η θεση του πρωταθληματος, 4 αγωνιστικες πριν τη ληξη του πρωταθληματος.

Απο το ΣΠΑΡΤΑΚΟ δεν υπηρξε καποιος που να υστερησε σε αποδοση με τον sir Κουγια να ηγειται του σκοραρισματος με 12 ποντους και να συνεπικουρειται απο τον Μποζιονελο V με 11 ποντους.


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Κατσαρος) : Γκουτζιουλης (3), Κατσαρος (5), Σμυρναιος, Σπυροπουλος (9), Καντζαβελος, Βασιλοπουλος (2), Κουγιας (12), Μποζιονελος Π (11), Ταρλης (8), Κοζιωτης (10), Σουλτανιδης (1), Παπαηλιου.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ : κ.κ. ΟΛΓΑΣ, ΤΣΙΡΑΜΑΝΕΣ



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου