Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ: ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΔΟΞΑ 74 - 67


Ήταν όλοι εκεί, πρόεδροι ομοσπονδιών, υποψήφιες νύφες - γαμπροί, πεθερικά, ρεπόρτερ, πρωτοποριακη τεχνολογία (live streaming), φίλαθλοι που κατέκλυσαν το κλειστό γήπεδο Άργους (παρα την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα), για την έναρξη του πρωταθλήματος Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Κ., και δυο ομάδες ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΔΟΞΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ που ανυπομονούσαν και διψαγαν να πέσουν στην μάχη του πρωταθλήματος μπάσκετ ύστερα από την θλιβερή και απρόσμενη αναβολή της 1ης αγωνιστικής

Υπάρχει ένα ρητό που λέει "μια του κλέφτη (εκπληκτική ευστοχία από τα 6,75μ για την Δόξα στο παιχνίδι του 1ου γύρου 2013-2014 - ήττα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ 53 - 50 στο Άργος), δυο του κλέφτη (αποδεκατισμενος ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λόγω τραυματισμών στον 2ο γύρο 2013-2014 - ήττα ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ 67 - 59 στο Ναύπλιο), τρίτη φορά για τον κλέφτη δεν υπάρχει" ειδικά αν είσαι προετοιμασμένος και υποψιασμένος για τα πάντα...

Φέτος με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ πιο πλήρη από ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του και έχοντας στην μηχανή του παίχτες - γρανάζια που μπορούν ανα πάσα στιγμή να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας ενός παιχνιδιού, η ομάδα κέρδισε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με έναν δυνατό αντίπαλο που κατέβηκε με μόνο σκοπό να τριτώσει τις νίκες του απέναντι στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ με κάθε τρόπο. 

Ενα επιπλέον κίνητρο για την ομάδα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ηταν και η νικη καλοσορισμα στους νεους χορηγους της ομαδας [ C' est la vie, Φυτωρια Φακλαρη, Prototypo - Σακης Γιαννουσης ] που ενωθηκαν με τους περσινους [Corpus Sano, Optical Plus - Παναγιωτης Γκοτσης].



 
Οπως και το βαπτισμα πυρος και το ποτισμα με τον ιδρωτα της νικης για τη νεα εμφανιση της ομαδας για την περιοδο 2014 - 2015.




Ετσι, με νεα πια εμφανιση αλλα με ιδια καρδια πολεμιστη, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξεκινησε το παιχνιδι με την βασικη πενταδα της περσινης χρονιας κατα τα 4/5 δηλαδη με Μαρινο Σπυροπουλο, Νικο Κουγια, Φιλιππο Μανο, Πανο Κοζιωτη και Πανο Μποζιονελο. Η μονη διαφορα τη φετινης αρχικης πενταδας ηταν στο μυαλο της ομαδας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ οπου την θεση του (τραυματια) Κωστα Κατσαρου πηρε ο Γιαννης Καρατζουλης.

Το παιχνιδι εξελιχθηκε σε ντερμπυ απο τα πρωτα δευτερολεπτα και καμια απο τις δυο ομαδες δεν μπορουσε να ξεφυγει. Η πολυ γρηγορη φθορα με φαουλ ομως του Πανου Μποζιονελου (2 φαουλ στα δυο πρωτα λεπτα του αγωνα) αναγκασε τον coach να αλλαξει τον περσινο MVP της ομαδας αμεσα. Προς στιγμη το φιλαθλο κοινο σαστισε καθως φοβηθηκε τα χειροτερα για την ομαδα με την αποχωρηση του, υπολογιζε ομως χωρις τον ξενοδοχο... Ο coach εριξε στην μαχη ξανα τον Μποζιονελο...Η μονη διαφορα ομως ηταν στο ονομα απο Πανος εγινε Γιωργος και το αποτελεσμα ηταν να ισχυροποιηθει αφανταστα η ρακετα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με την παρουσια του.

Καπου εκει ομως αποφασισε το μυαλο της ομαδας (Καρατζουλης) να αρχισει το λυσιμο των εκαστοτε σταυρολεξων που του εθετε ο αντιπαλος προπονητης και να καθοδηγει με μαεστρια την ομαδα προς την πρωτη της νικη στο πρωταθλημα. Ετσι το πρωτο ημιχρονο εληξε με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ να εχει βραχυ προβαδισμα 5 ποντων, 42 - 37, και πρωταγωνιστες για την ομαδα τον Γιαννη Καρατζουλη και τον Γιωργο Μποζιονελο συνεπικουρουμενους απο τον Νικο Κουγια και τον Μαρινο Σπυροπουλο.

Με την εναρξη ομως του δευτερου ημιχρονου ο κλεφτης γνωριζοντας τα λημερια και επειδη σαν σωστος κλεφτης πρεπει να ειναι ενα βημα μπροστα απο τις διωκτικες αρχες ξαφνιασε τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ που πιθανον ειχε αφησει το δορι του στα αποδυτηρια, και τον προσπερασε αμεσα...Η διαφορα υπερ της Δοξας εφτασε και τους 7 ποντους...

Μπορει τα αλεπουδακια (ΔΟΞΑ) να τα εχουν 100, η αλεπου (coach ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ) ομως τα εχει 101, και ετσι γυρνωντας την αμυνα της ομαδας σε ζωνη απο μαν του μαν, και με τους Καρατζουλη - Μποζιονελο να ηγουνται της προσπαθειας επαναφορας του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, το παιχνιδι επανηλθε στα ισα.

Καπου εκει εμφανιζεται η παλια φρουρα της ομαδας οπου πρωτα με ενα τριποντο - μαχαιρια απο τον Νικο Κουγια αναγκασε το ηδη φλεγομενο γηπεδο να κοχλαζει πια, και υστερα με μια διεισδηση γκολ-φαουλ απο τον τραυματια (σχεδον σε ολο το παιχνιδι) Φιλιππο Μανο εδωσε μια ευθραστη διαφορα υπερ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ λιγο πριν το τελος 3 ποντων.

Την τελεια στο παιχνιδι και το πεσιμο της αυλαιας του υπερ του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ αποφασισε να βαλει ο περσινος MVP Πανος Μποζιονελος με ενα γκολ-φαουλ.

Τα εναπομειναντα δευτερολεπτα του παιχνιδιου ανηκαν πια στην ιστορια και ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πανηγυρισε την πρωτη του νικη στο πρωταθλημα κερδιζοντας την ισχυρη ΔΟΞΑ με 74 - 67.

Κορυφαιοι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και του παιχνιδιου ηταν οι Γιαννης Καρατζουλης και Γιωργος Μποζιονελος χωρις να υστερησει κανενας απο του υπολοπους παιχτες της ομαδας που αγωνιστηκαν για να επιτευχθει η νικη.

Το παιχνιδι αυτο ηταν και το τελευταιο πριν απο ενα μικρο διαλειμα απο τις αγωνιστικες υποχρεωσεις για τον Πανο Κοζιωτη εξαιτιας ανηλειμμενων και ανυπερβλητων οικογενειακων υποχρεωσεων που του τεθηκαν.


ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Κατσαρος): Καρατζουλης, Γκουτζιουλης, Κουγιας, Σπυροπουλος, Μανος, Τοροφιας, Σμυρναιος, Κοζιωτης, Π.Μποζιονελος, Γ.Μποζιονελος, Σωτηροπουλος, Ταρλης.

Διαιτητες: Ολγας, Πετροπουλος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου